Šefovima razumijevanje poslovanja važnije od informacijskih vještina

Šefovima razumijevanje poslovanja važnije od informacijskih vještina

ČLANOVI Uprava za informatiku sve više smatraju vodstvo svojom ključnom vještinom, pokazalo je istraživanje provedeno na Dellovom godišnjem okupljanju s korisnicima - Platinum Forumu.

Tri četvrtine ispitanih članova Uprava za informatiku izjavilo kako je njihova pozicija sve utjecajnija među top menadžerima. Tek 10 posto ispitanih je kao prioritet poslovanja istaklo smanjenje ulaganja u IT.

Ispitivanje odražava rastući pritisak tvrtki na informatičke odjele, od kojih se traži sve veći povrat na investicije u IT. Ono također pokazuje kako uprave nevoljko prepoznaju voditelje informatičkih odjela kao donositelje odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od polovice ispitanih tvrdi da ih predsjednici uprava ne smatraju predvodnicima poslovanja. Gotovo jednak broj ispitanih je izjavio kako kolege u upravama razumiju njihovu ulogu, no ne cijene vrijednosti koje ona donosi.

Tek je 10 posto ispitanih istaklo kako im je prioritet smanjivanje izdvajanja za IT, dok je trećina odgovorila da je najveći izazov njihovog poslovanja izvući čim više iz danih proračuna.

Istraživanje je pokazalo kako su tvrtke fokusirane na povrat koji mogu dobiti iz investiranog kapitala, te na stvaranje najboljih vrijednosti iz odobrenih proračuna, a ne na rezanje troškova.
Istraživanje je provedeno u srpnju 2006. godine među 39 članova uprava zaduženih za informatiku u tvrtkama EMEA regije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara