SEI pozvala na uključenje u europske strukture

SEI pozvala na uključenje u europske strukture
PREDSJEDNICI vlada država članica Srednjoeuropske inicijative (SEI) u petak su se u završnom dokumentu toga skupa, nakon plenarnog zasjedanja u Portorožu, zauzeli za ubrzano uključenje svih 17 država članica te inicijative u europske strukture.

"Narednih godina SEI mora uspostaviti jako partnerstvo u koje će biti uključene vlade, parlamenti, poslovni ljudi, regionalne organizacije i udruge civilnog društva, kako bi se postigla korist za cijelu regiju", navedeno je među ostalim u završnoj izjavi u kojoj se također navodi da ova, 15 godina stara, regionalna inicijativa može biti katalizator rasta i razvoja i pomoći bržoj i punoj integraciji svih država koje u njoj sudjeluju u europske strukture.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspravom na zasjedanju kojim je završeno predsjedanje Slovenije u SEI-u, dominiralo je pitanje nestabilnih prilika u Ukrajini, pri čemu je izražena zabrinutost a sve strane su pozvane na suzdržanost.

Podržan je i zaključak da nakon 2006. godine predsjedanje SEI-om preuzme sedam država koje do sada nisu bile u ulozi predsjedajuće članice. Tako će 2006. godine predsjedanje SEI-om preuzeti Albanija, a potom Bugarska, Moldavija, Rumunjska, Srbija i Crna Gora, te Ukrajina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara