Šeks i Arlović vjeruju da će se do sjednice Sabora postići dogovor o sastavu Odbora

IAKO postoje još neka otvorena pitanja oko čelnih mjesta u četiri saborska odbora nužna za konstituirajuću i prvu radnu sjednicu Hrvatskog sabora, vođe HDZ-ovih i SDP-ovih parlamentaraca izrazili su danas uvjerenje da će se do konstituirajuće sjednice u ponedjeljak postići dogovor.

Vjerojatni novi predsjednik Sabora HDZ-ovac Vladimir Šeks Hini je izjavio da su konzultacije u tijeku, ali da o detaljima pregovora ne može govoriti. Rekao je kako vjeruje da će se nakon sutrašnjih sjednica klubova parlamentarnih stranka "iskristalizirati personalni sastav" u odborima za zakonodavstvo; Ustav i poslovnik; izbor i imenovanja te Mandatno-imunitetnom povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vođa SDP-ovih zastupnika i kandidat te stranke za potpredsjednika Sabora Mato Arlović Hini je rekao kako je na oporbenim strankama da međusobno dogovore sastav u tim odborima, što će, vjeruje, oporba sutra i učiniti. Sporna su ostala mjesta predsjednika Odbora za zakonodavstvo, te potpredsjednici u Odboru za Ustav i Poslovnik, Odboru za izbor i imenovanja te u Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, precizirao je.

Što se SDP-a tiče, nije ništa sporno i SDP-ov klub će na sutrašnjoj sjednici imenovati svoje članove u odborima, kazao je Arlović. "Do konstituirajuće sjednice Sabora očekujem dogovor oporbe o otvorenim pitanjima", dodao je.

Oporba bi se sutra trebala dogovoriti i o tome kojim će oporbenim strankama pripasti tri mjesta potpredsjednika Sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara