Šeks ipak pokrenuo raspravu i glasanje o Glavaševom pritvaranju

PREDSJEDNIK Sabora je pokrenuo raspravu o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva i Odbora za Ustav kojima je odlučeno da nema potrebe za ponovnom raspravom o oduzimanju imuniteta Branimiru Glavaša, a glasovanje o prihvačanju zaključaka ta dva tijela zakazano je za danas u 15 sati.

Šeks je to učinio na inzistiranje zastupnika Vladimira Šišljagića iz Glavaševog HDSSB-a i Pere Kovačevića iz HSP-a, čiji je mišljenje da je Glavaš pritvoren protuustavno jer zahtjev za njegovim pritvorom na temelju kojega mu je MIP u studenom oduzeo imunitet, nije poslao sudac ili izvanraspravno sudsko vijeće nego županijsko državno odvjetništvo.

HSP-ovac Kovačević je zbog toga Glavaševo pritvaranje bez ponovnog skidanja imuniteta nazvao protuustavnim i zatražio ocjenu Ustavnog suda.

"Sabor nema ovlasti zatražiti očitovanje Ustavnog suda u ovom slučaju, to ima samo Glavaševa obrana.", odgovorio mu je predsjednik Šeks.

Šišljagić je još jednom naglasio da je nužno pročitati optužnicu protiv Glavaša, pošto se u njoj "jasno vidi da nijedan svjedok ne tereti Glavaša. Postoji samo svjedočenje Gordane Getoš Magdić koje je iznuđeno nakon 50 sati policijskog ispitivanja".

Raspravi se priključio Damir Kajin koji je upozorio da Sabor još nije raspravljao o Glavaševom imunitetu u slučaju "selotejp" jer mu je skinut jedino za slučaj "garaža".

A.B.Foto: J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara