Šeks: Optužbe protiv Glavaša u funkciji prljave predizborne kampanje

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HDZ-a Vladimir Šeks drži da su tvrdnje bivšeg osječkobaranjskog župana Ladislava Bognara da je HDZ-ov zastupnik Branimir Glavaš odgovoran za likvidacije hrvatskih branitelja u Osijeku tijekom Domovinskog rata u cilju revanšističkog skretanja pozornosti s događaja u Skupštini Osječkobaranjske županije i u funkciji prljave predizborne kampanje.

"To su neargumentirane i perfidne optužbe vrhuške SDP-a i HSS-a u Osječko-baranjskoj županiji u funkciji revanšističkog skretanja pozornosti s nasilja nad demokracijom i Ustavom u Županijskoj skupštini", rekao je Šeks na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru, najavivši da će Glavaš podići tužbu protiv Bognara.

Tim se čudovišnim optužbama, kazao je Šeks, difamira Glavaš i blati krvavi Domovinski rat na istoku Hrvatske, "korištenjem provjerene taktike da se paušalne, maglovite izjave dubioznog sudionika prikažu istinitima".

U prilog tvrdnji da su optužbe u funkciji prljave predizborne kampanje osječkog SDP-a i HSS-a, Šeks je ustvrdio da je vodstvo SDP-a u toj županiji, kojemu pripada i Bognar, odigralo "sramotnu ulogu" u Domovinskom ratu.

Novinarima je rekao da je zapovjednik operativne zone Osijek Karl Gorinšek, koji je Bognara imenovao svojim pomoćnikom za informativno-političku djelatnost, na svoju ruku poduzeo neuspjelu vojnu akciju u Baranji, u kojoj je poginulo dvadesetak branitelja, a mnogo ih je ranjeno. Stoga ih je obojicu predsjednik Franjo Tuđman smijenio zbog štetne političke djelatnosti, a na njihova mjesta postavio Josipa Lucića i Glavaša, kao zapovjednika obrane Osijeka, rekao je Šeks.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz toga se vidi da su Bognarove optužbe revanšizam kako bi se vlastita prljava prošlost u Domovinskom ratu preinačila i prikazala dugačijom", dodao je. Istaknuo je da, kao predsjednik osječkog Kriznog štaba, pouzdano zna da nije bilo nikakvih slučajeva ubojstava branitelja u Osijeku, niti prevoženja njihovih tijela na prvu crtu bojišnice kako bi ih se prikazalo kao ratne žrtve, a što tvrdi Bognar.

"Da je bilo što od toga istina Bognar bi to iznio prije, ne bi čekao dvanaest godina. To naknadno prisjećanje u funkciji je prljave predizborne kampanje i pokazuje da možemo očekivati da će sličnih pokušaja biti i dalje", smatra Šeks.

Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor optužila je HTV da je u sinoćnjoj emisiji "Meridijan 16" pokrenuo javni linč protiv Glavaša, jer mu nije dao mogućnost da se brani od optužbi. Zato tražimo da izvješće s te konferencije za novinare dobije isti tretman, prve minute u "Dnevniku", kao što je sinoć dobio i Bognar, kazala je, istaknuvši da Glavaš uživa punu podršku vodstva HDZ-a.

(Hina) tr mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara