Šeks: Posjet Portugalu na teret domaćina, ne poreznih obveznika

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbacio je danas tvrdnje dijela medija da je nedavni posjet saborskog izaslanstva Portugalu bio turistički i unaprijed planiran s jedinom svrhom da si Šeks i nekolicina zastupnika osiguraju boravak na Europskom nogometnom prvenstvu, navodeći da su sve troškove, pa i karte za utakmicu, platili domaćini.

Jedini trošak, dodao je, bio je prijevoz.

Objasnio je da kad putuje predsjednik Sabora ili saborsko izaslanstvo, svi troškovi idu na trošak zemlje domaćina. Tako je bilo u Portugalu, Velikoj Britaniji, Irskoj, Belgiji, istaknuo je Šeks i naveo da ga nitko od novinara koji je pisao o putu u Portugal, nije nazvao kako bi provjerio i drugu stranu.

Služeći se podebljom dokumentacijom, Šeks je naveo da je još 16. veljače dobio poziv predsjednika portugalskog parlamenta da službeno posjeti Potrugal.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv je, kaže, prihvatio 26. travnja i predložio da se realizira 1. i 2. lipnja, no zbog obveza, portuglaski mu je kolega predložio da posjet bude 17. i 18. lipnja, što se i dogodilo.

Šeks je odlučno odbacio HSP-ove optužbe da zbog lobiranja za Družba Adriu ne uvrštava u dnevni red njihov prijedlog da Hrvatska istupi iz projekta Družba Adria.

Nisam ni u kakvoj funkciji lobija, naglasio je Šeks, poručujući kolegama iz HSP-a da prijedlozi koji dolaze u Sabor moraju imati dorađene elemente, primjerice, obrazloženje.

Na novinarsku opasku da je teško povjerovati u pravaške propuste, s obzirom da imaju ekspertni tim, Šeks je uzvratio očito su se prenormirali.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara