Šeks poslao pismo Patu Coxu povodom obljetnice priznanja RH

PREDSJEDNIK hrvatskog Sabora Vladimir Šeks uputio je u srijedu pismo predsjedniku Europskog parlamenta Patu Coxu povodom obilježavanja 15. siječnja, dana kada su prije dvanaest godina države članice Europske unije službeno priznale Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz saborskog ureda za odnose s javnošću.

Šeks je u pismu naglasio kako je navedeni datum za sve u Hrvatskoj obilježio konkretno ostvarenje višestoljetnoga sna koji je zaživio kroz službenu, međunarodnu potvrdu hrvatske državnosti i neovisnosti, te je istaknuo kako je Hrvatska danas odlučnija nego ikada da ustraje na putu ostvarenja svog strateškog vanjskoplitičkog cilja, postizanja članstva u EU-u, dodaje se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog Sabora je istaknuo da navedeni cilj i nadalje uživa potporu svih parlamentarnih stranaka u novom sazivu Sabora, kao i veliku potporu hrvatske javnosti, što drži posebno važnim u smislu nastavka općeg pozitivnog ozračja u Hrvatskoj prema eurointegracijskim procesima.

Šeks je, izrazivši uvjerenje da će i novi saziv Sabora ubuduće imati odlučujuću ulogu u procesu približavanja EU-i, posebno u kontekstu dovršetka procesa usklađivanja domaćeg zakonodavstva s europskim, dodao želju za daljnjim nastavkom suradnje Sabora i Europskog parlamenta na svim razinama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara