Šeks razgovarao s Lavrovom

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u petak ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i s njime razgovarao o parlamentarnoj suradnji dviju zemalja i projektu "Družba Adria", priopćeno je iz Sabora.

Šeks smatra da su odnosi dviju zemalja na visokoj razini i istaknuo spremnost Hrvatske za daljnje intenziviranje političkog dijaloga na svim razinama, posebice u okviru već razvijene parlamentarne suradnje, navodi se u priopćenju.

Ruski se ministar vanjskih poslova suglasio da su parlamentarni odnosi jedan od najvažnijih temelja bilateralnih odnosa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks je Lavrova izvijestio i o tijeku rasprave o projektu "Družba Adria" koja se prije dva dana vodila u Hrvatskom saboru istaknuvši kako parlamentarna većina smatra da prije glasovanja o eventualnom povlačenju Republike Hrvatske iz projekta treba pričekati izradu stručne studije o utjecaju projekta na okoliš, a to stajalište zastupa i dio oporbe. Lavrovu je dao jamstva da će se s hrvatske strane pošteno i korektno procijeniti što "Družba Adria" znači za Hrvatsku u ekološkom, gospodarskom i političkom smislu, navodi se u priopćenju.

Ministar Lavrov je izrazio zainteresiranost Rusije za što skoriji početak realizacije projekta "Družba Adria", no istodobno je rekao kako Rusija razumije rasprave koje se u Hrvatskoj vode u vezi s mogućim utjecajem tog projekta na okoliš. Ujedno je iznio mišljenje da bi realizacija projekta "Družba Adria" ojačala poziciju Hrvatske u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

Lavrov boravi u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj. Ranije je već razgovarao s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom, a očekuje ga susret s ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara