Šeks uputio brzojav sućuti obitelji u povodu smrti Josipa Generalića

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas u ime svih zastupnika i u svoje osobno ime brzojav sućuti obitelji preminulog hrvatskog slikara Josipa Generalića.

"Duboko me ražalostila vijest o smrti jednog od naših najvećih umjetnika i najcjenjenijih slikara Josipa Generalića. Neizbrisiv je i neprocjenjiv njegov doprinos hrvatskom naivnom slikarstvu, a hrvatska je baština ostala bez jednog od svojih najbrižnijih čuvara i najvjernijih promicatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rastajući se u tuzi od ovog stvaratelja svjetskog glasa, čije srce nikada u ljubavi nije ostavilo rodni podravski kraj, u sjećanju šećemo galerijom njegovog velikog i raznolikog likovnog opusa koji ostaje kao trajan i vječit spomenik i najljepši dar hrvatskoj umjetnosti, te mu stoga od srca zahvaljujemo, jer je s toliko radosti i nesebičnosti svoje nadahnuće podijelio sa svima nama.

U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u moje osobno ime primite izraze najdublje i najiskrenije sućuti", stoji na kraju brzojava sućuti predsjednika Sabora obitelji Josipa Generalića.

Josip Generalić umro je jučer u Koprivnici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara