Šeks: Vlada treba uvjeriti EU da čini sve kako bi locirala Gotovinu

HRVATSKA Vlada treba uvjeriti svoje europske prijatelje i partnere da se haški bjegunac general Ante Gotovina ne nalazi u Hrvatskoj i da su vlasti poduzele sve da ga lociraju, kazao je u ponedjeljak u Luxembourgu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Upitan da iznese stav Sabora o današnjoj izjavi europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna da bi zbog nepotpune suradnje Hrvatske s Haškim sudom (ICTY) moglo doći do odgode pristupnih pregovora zakazanih za 17. ožujka, Šeks je kazao da je Hrvatski sabor izvrsno upoznat s temeljnim zadaćama i obavještajnim radom izvršne vlasti.

"Prema svim našim informacijama ... general Gotovina ne nalazi se u Hrvatskoj" rekao je Šeks, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Luksemburgu, zemlji koja trenutno predsjeda EU-om.

Predsjednik Hrvatskog sabora dodao je da Hrvatska treba uvjeriti svoje prijatelje i partnere da je doista poduzela sve da otkloni rezerve i blokade koje postoje u nekim zemljama članicama EU-a, a crpu se uglavnom iz Ureda Haškog tužiteljstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrebno ih je uvjeriti pod jedan da se general Gotovina ne nalazi u Hrvatskoj i pod dva, da je Hrvatska poduzela sve da sazna njegovo boravište", kazao je predsjednik Sabora.

Šeks je dodao da postoji obveza ne samo Hrvatske već i ostalih zemalja EU-a da zajedno s Hrvatskom ispune preostalu obvezu suradnje s Haškim sudom.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara