Selektora pakistanske kriket reprezentacije ubila Al Qaeda?

Selektora pakistanske kriket reprezentacije ubila Al Qaeda?

BRITANSKI TABLOID "Sun", pozivajući se na izvore u jamajkanskoj policiji, navodi da se istraga usmjerila na financijere "Al Qaede" kao osobe odgovorne za smrt Boba Woolmera, selektora pakistanske krikret-reprezentacije zadavljenog u hotelskoj sobi prije deset dana.

Woolmer, koji je rodom Englez, je nedugo prije nego što je pronađen mrtav iz te iste sobe navodno izbacio indijskog državljanina Kamala Chaddhu, poznatog po vezama s kladioničarskim krugovima.

Chaddha se na Jamajci našao kako bi pratio Svjetski kup u kriketu, a u društvu mu je bio i Anees Ibrahim, brat Dawooda Ibrahima, bivšeg čelnika bombajske mafije kojeg se optužuje da je organizirao krvave bombaške napade 1993. godine u kojima je ubijeno 250 ljudi.

Ibrahim, koji je po vjeri musliman, se navodno sklonio u Pakistan gdje je postao jedan od glavnih financijera "Al Qaede", a jedna od kćeri mu je udana za sina Javeda Miandada, bivšeg kapetana pakistanske kriket reprezentacije.

Ibrahim je od strane američke vlade 2003. godine proglašen međunarodnim teroristom, a za njim još uvijek postoji Interpolova tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mark Shields, zamjenik šefa policije je u Kingstonu"Sunove" tvrdnje o povezanosti Al Qaede  i  Woolmerovog ubojstva, prokomentirao izjavom da je "u prošlosti bilo naznaka o tome, ali ih nisu mogli potvrditi".

Shields, međutim, dodaje kako će se te veze podrobno istražiti, s obzirom da sada policija raspolaže s "imenima i drugim detaljima".

D.A.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara