Seljaci sutra s traktorima kreću na Čobankovićevo ministarstvo?

Foto: Damir Glibušić / Cropix

DIO seljaka već deveti dan prosvjeduje na cestama ili pokraj njih, a za sutra najavljuju da će sa traktorima krenuti prema zgradi Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu.

HAK javlja kako je zbog prosvjeda potpuno zatvorena cesta između Vinkovaca i Osijeka u mjestu Jarmina, dok se na cestama Virovitica-Slatina u mjestu Cabuna, Virovitica-Terezino Polje u mjestu Lukač i na cesti između Ilače i Tovarnika vozi naizmjence samo jednim prometnim trakom.

Traže isplatu svih potpora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici iz Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije prijete da će sutra rano ujutro krenuti prema Zagrebu, ako im se ne javi ministar poljoprivrede Petar Čobanković. Seljaci u prosvjedu traže da im se isplate sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu te da cijena plavog dizela za ribare i poljoprivrednike bude četiri kune. Uz to žele i deblokadu svih računa seljaka i izradu strategije poljoprivredne proizvodnje za deset godina.

Neki od seljaka su najavili da će se priključiti sutrašnjim masovnim prosvjedima na hrvatskim ulicama u kojima će tražiti raspisivanje izbora i odlazak Vlade Jadranke Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara