Semneby podržao Mesićev prijedlog o sastanku na temu izbjeglica

VODITELJ misije OESS-a u Hrvatskoj Peter Semneby u ponedjeljak je tijekom razgovora s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem obećao potporu misije prijedlogu hrvatskog predsjednika o održavanju sastanka na temu povratka izbjeglica na kojem bi sudjelovali visoki dužnosnici Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore, priopćeno je iz misije OESS-a u Zagrebu.

"Taj prijedlog stiže pravodobno, ako se uzme u obzir podnošenje hrvatske molbe za članstvo u EU", rekao je veleposlanik Semneby nakon razgovora s Mesićem, kaže se u priopćenju.

"Snažno podupiremo taj prijedlog i nadamo se da će on biti poticaj hrvatskoj Vladi u rješavanju dugotrajnih problema povezanih s povratkom izbjeglica. Obradovalo me predsjednikovo stajalište o problemu povratka", dodao je Semneby.

U priopćenju se navodi i kako je Semneby zatražio da se poduzmu ključni napori na najvišoj političkoj razini kako bi se stvorilo pozitivno ozračje za povratak izbjeglica.

"Temeljni oblici takvog ozračja su povratak imovine, obnova uništenih kuća i rješavanje pitanja izgubljenih stanarskih prava", navodi se u priopćenju misije OESS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara