Senat sveučilišta u Splitu očitovao se o zahtjevima studenata Veleučilišta

Senat sveučilišta u Splitu očitovao se o zahtjevima studenata Veleučilišta
SENAT Sveučilišta u Splitu na večerašnjoj sjednici očitovao se na zahtjeve štrajkaškog odbora studenata Veleučilišta u Splitu, koji su prošloga tjedna izneseni i ministru Flegi te je o njima zauzeo identično stajalište kao i Ministarstvo, izjavio je rektor Sveučilišta u Splitu dr. Ivan

Pavić je kazao da su o tim zahtjevima proteklih dana raspravljali s predstavnicima studenata bivšeg veleučilišta te kako smatra da su time udovoljili zahtjevima i da su prestali razlozi za štrajk.

"Očekujemo da ćemo u iduća dva dana obaviti primopredaju dokumentacije i prostora potrebnih za nastavak rada i održavanje nastave koja bi trebala početi u ponedjeljak", kazao je rektor Pavić.

Pojasnio je da su neki dijelovi zahtjeva studenata bivšeg veleučilišta prihvaćeni, a neki nisu, no, dodao je, to je u skladu s onim što smo dogovarali proteklih dana i smatramo da je to za studente bivšeg veleučilišta zadovoljavajuće.

To znači, zaključio je rektor Pavić, da će studenti bivšeg veleučilišta studiranje na Sveučilištu nastaviti prema dosadašnjem planu i programu i sa svim pravima koja su imali na ukinutom veleučilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za one programe koji nemaju dopusnice pokušat će ih se ishoditi u najkraćem mogućem roku, ili će se nastava organizirati na postojećim fakultetima Sveučilišta u Splitu uz eventualno polaganje razlika ispita, ali studenti će upisati istu godinu koju su pohađali na bivšem veleučilištu.

Međutim, štrajkaški odbor Veleučilišta u Splitu smatra da razlozi za štrajk nisu prestali jer, kako je izjavila glasnogovornica Maja Cvitan, Senat nije prihvatio njihove zahtjeve nego ih je još jednom prevario na isti način kao i ministar Flego.

Naglasila je kako se "štrajk stoga nastavlja" te je najavila prosvjed u Zagrebu.

Inače, do danas je, sukladno vladinoj uredbi o pripajanju splitskog Veleučilišta Sveučilištu, na Sveučilište prešlo više od 3000 studenata te većina nastavnika i djelatnika.

(Hina) dst sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara