Senatoru Kennedyu uspješno odstranjen tumor na mozgu

OPERACIJA kojom se senatoru Edwardu Kennedyu odstranio tumor na mozgu prošla je uspješno, a kako je kazao kirurg, "demokrati ne bi trebali doživjeti neke trajne posljedice od operacije".

"Osjećam se kao milijun dolara, mislim da ću to ponoviti i sutra", kazao je senator iz bolesničke postelje, javlja AP. Operacija je trajala tri i pol sata i izvršena je na sveučilištu Duke u Durhamu. "Zadovoljstvo mi je priopćiti da je senator Kennedy uspješno prebrodio operaciju te da smo mi liječnici postigli cilj", kazao je dr. Allan Friedman napominjući kako je senator bio budan cijelo vrijeme te da ne bi trebao imati nikakve neurološke posljedice od operacije.

No, operacija je samo prvi korak, jer Kennedya još čekaju zračenje i kemoterapija koji će se obavljati u Bostonu. 76-godišnji senator države Massachusetts kazao je ranije kako očekuje da će u bolnici provesti najmanje tjedan dana te je i sam očekivao da će se morati podvrgnuti zračenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edward Kennedy najmlađi je od braće Kennedy. John F. Kennedy ubijen je u atentatu 1963. godine u Dallasu u državi Teksas, a njegov brat Robert F. Kennedy ubijen je 1968. tijekom predsjedničke kampanje. Najstariji od braće Kennedy poginuo je u zrakoplovnoj nesreći u Engleskoj gdje se srušio bombarder B-24 kojim je upravljao kao test pilot.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara