Šest poginulih u padu zrakoplova na Sardiniji

SVIH šest putnika i pilota u zrakoplovu Cessna 500, čiji su ostaci otkriveni jutros na brdu Cresia na Sardiniji, je poginulo, kako je danas izvijestilo talijansko vojno zrakoplovstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U zrakoplovu su osim dvojice pilota bila dva liječnika i dva bolničara iz bolnice Brotzu u Cagliariju koji su se vraćali nakon što su u Rimu predali srce za presađivanje. Mali zrakoplov je nestao oko 6 sati ujutro na povratku u Cagliari iz Rima s ekipom liječnika i bolničara bolnice Brotzu glavnog grada Sardinije. Kontrolni toranj u Cagliariu je 5,50 sati posljednji puta imao kontakt s letjelicom, koja se približavala planini pokraj Cagliarija.

Cessna 500 je vlasništvo kompanije Aermed, koja daje usluge za hitne zdravstvene potrebe, a poletjela je iz rimske zrakoplovne luke Ciampino u 5 sati danas ujutro. U letjelici je bila liječnička ekipa iz bolnice Brotzu na čelu s kardiokirurgom Alessandrom Richijem (52) i liječnikom kirurgom Antoniom Cartaom (38). Uzrok nesreće nije poznat, jer pilot nije javio nikakav kvar kada je bio posljednji puta u kontaktu s kontrolnim tornjem. Pretpostavlja se da je zrakoplov udario u planinu zbog loših vremenskih prilika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara