SFOR o akciji prikupljanja ilegalnog oružja

ZAPOVJEDNIK multinacionalne brigade Sjeverozapad brigadni general Stewart Bear u srijedu je u Banjoj Luci objelodanio detalje akcije prikupljanja ilegalnog oružja i streljiva na području sjeverozapadne BiH tijekom koje je otkriveno šest velikih podzemnih skladišta.

Za dva tjedna postrojbe SFOR-a na području Bosanske Kostajnice, Bosanske Dubice, Bosanske Krupe i Bihaća otkrile su i zaplijenile veliku količinu oružja i streljiva. Riječ je o 345 komada pjesačkoga oružja, cak 850 ručnih bombi, oko 470 tromblonskih mina, 18 minobacača i 888 pripadajućih minobacačkih granata, 300 tisuća komada pješačkog streljiva, 1247 topničkih granata do kalibra 76 mm, 167 protutenkovskih raketa i oko 23 kilograma eksploziva.

Bear je naglasio da su policiji RS i tužiteljstvima u općinama dostavljeni podaci i dokazi dostatni za procesuiranje osoba koje nadziru i skrbe o tajnim skladištima oružja.

Amnestiranje pojedinaca koji dragovoljno predaju oružje ne uključuje osobe koje nadziru tajna skladišta", naglasio je kanadski general.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara