SFOR oslobodio Željka Jankovića

Bosanski Srbin Željko Janković zvani Luna pušten je u utorak iz pritvora Stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) gdje je bio držan gotovo mjesec dana pod sumnjom da pomaže optuženima za ratne zločine.

U priopćenju SFOR-a objavljenom u Sarajevu navodi se kako je Janković nešto prije 12 sati predan lokalnoj policiji u Bijeljini gdje je i bio uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"SFOR je zadovoljan dosadašnjim tijekom istrage o mreži onih koji pomažu optužene za ratne zločine a nove akcije mogu biti poduzete na temelju obavještajnih informacija dobivenih od Jankovića" stoji u priopćenju.

SFOR također podsjeća kako je do sada poduzeto nekoliko istraga tijekom kojih su prikupljene obavještajne informacije koje se mogu koristiti u daljoj potrazi za ratnim zločincima i njihovim pomagačima na čemu će se dalje raditi zajedno s lokalnom policijom.

Željko Janković bio je pripadnikom posebnih policijskih postroji Republike Srpske koje su, među ostalim, bile zadužene i za osobnu zaštitu Radovana Karadžića. Pripadnik takvih postrojbi bio je i Dušan Tešić kojega je SFOR polovicom siječnja uhitio na Palama a ranije ovog mjeseca pustio na slobodu nakon višetjednog ispitivanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara