SFOR POTVRDIO DA PRATI ISTRAGU O UBOJSTVU HRVATA KOD KONJICA

SFOR je u srijedu službeno potvrdio da pozorno prati istragu protiv Moamera Topalovića osumnjičenog za nedavno ubojstvo troje Hrvata u Kostajnici kod Konjica na Badnju večer, uoči katoličkog Božića.

Topalović je nakon uhićenja priznao da je ovo trostruko ubojstvo počinio iz ´ideološko-vjerskih pobuda´, a prema policijskim izvješćima on je bio povezan sa islamskom humanitarnom organizacijom Jamal el Furkan (čiji rad financira Saudijska Arabija) te s Aktivnom islamskom omladinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Organizacije u BiH koje su povezane sa islamistima poznate našim obavještajnim službama´, rekao je danas na konferenciji za novinare glasnogovornik SFOR-ove Višenacionalne divizije za jugoistočni sektor Christophe Fix, komentirajući nedavno trostruko ubojstvo u Kostajnici kod Konjica.

Fix nije želio detaljnije govoriti o obavještajnim podacima koje posjeduje SFOR, ali je istaknuo kako SFOR ´jako dobro surađuje s časnicima europske policije u BiH´. ´Držimo na oku sve zle stvari koje se događaju u BiH´, veli SFOR-ov glasnogovornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara