Shakespearovo kazalište Globe na turneji po Americi

Shakespeareovo kazalište Globe privremeno napušta London kako bi prvi put gostovalo na dvomjesečnoj turneji po Sjedinjenim Američkim Državama.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom kazališne družine 2Luck Concepts, koja će izvesti vrlo hvaljenu ´mušku´ verziju komada ´Na Tri kralja´ i to u najmanje šest američkih gradova, a prva izvedba bit će u listopadu u Freud kazalištu sveučilišta UCLA.

Ova poznata romantična komedija u režiji Marka Rylancea, koji tumači Oliviju, prvi put je izvedena prošle godine u londonskom Middle Temple Hallu, mjestu na kojem je, koliko se zna, prvi put izvedena 1602., piše Variety.

Družina 2Luck Concepts želi se što više približiti izvornoj Globeovoj izvedbi Shakespearea pa se i u Americi traže mjesta koja bi im to mogla omogućiti.

Kazalište Shakespeare u Chicagu ugostit će produkciju na Navy Pieru. U kampusu Sveučilišta Michigan u Ann Arboru koristit će se plesna dvorana, a kazalište Guthrie u Minneapolisu još traži pogodno mjesto.

Turneja će još obuhvatiti Pittsburgh i Philadelphiju. Procjenjuje se da će turneja, u kojoj sudjeluju 33 člana družine, stajati oko 140.000 dolara tjedno.

Shakespeareov Globe Theater, repliku originalnog Globea, osmislio je američki glumac i producent Sam Wanamaker, preminuo 1993.

Družina i novo kazalište počeli su s radom četiri godine kasnije, a gostovali su već u Njemačkoj i u Japanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara