SHARON: ARAFAT ´REGULIRA INTENZITET TERORIZMA´

Izraelski premijer Ariel Sharon u nedjelju je palestinskog predsjednika Jasera Arafata optužio da ´regulira intenzitet terorizma´, prema priopćenju objavljenom iz Sharonova ureda.

´Saslušali smo izjave predjednika Palestinske samouprave u kojima on poziva terorističke organizacije da prestanu s atentatima sve do izraelskih izbora´, kazao je Sharon.

´Ta Arafatova izjava jasno stavlja svjetlo na njegovo pravo lice. Ona još jednom dokazuje ono što mi ponavljamo već dvije godine, da on zna tko se nalazi na čelu njegove terorističke koalicije, on je odgovoran za terorizam i regulira visinu dima u požarima koje pali´, rekao je izraelski premijer.

Palestinska samouprava u petak je zatražila od Palestinaca da pokažu suzdržanost i ne nasjedaju na izraelske ´provokacije´.

´Mirovni dijalog s takvom osobom (Arafatom) je nemoguć. Arafat je prepreka miru i mora biti udaljen s političke scene´, zaključio je Sharon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tri su Palestinca u nedjelju ubijena, od kojih dvojica u operacijama izraelske vojske u pojasu Gaze, dok su dvije rakete kućne izrade pale na jug Izraela.

Dvije palestinske rakete tipa Kasam, ispaljene iz pojasa Gaze, pale su na grad Sderot u pustinji Negev, objavio je izraelski radio dodajući da u tom napadu nije bilo ozlijeđenih.

Palestinci su posljednji puta ispalili rakete Kasam na izraelsko područje 28. listopada 2002.

Dva su Palestinca ubijena, a 16 ih je ranjeno u izraelskom napadu u pojasu Gaze. Ta je akcija, prema izraelskoj vojsci, poduzeta kako bi se uništile kuće u kojima Palestinci proizvode bombe ručne izrade.

Tijekom jutra jedan je palestinski civili ubijen u blizini Hebrona na Zapadnoj obali, prema izjavama očevidaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara