Sharon: Izrael bi mogao vojno reagirati na palestinske raketne napade

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon u nedjelju je ponovno spomenuo mogućnost izraelske vojne akcije ukoliko Palestinci nastave ispaljivati rakete na južni izraelski grad Sderot, prenosi France presse.

"Jedno je jasno, ako se terorizam nastavi, Izraelci će učiniti sve što je potrebno kako bi spriječili raketne napade na Sderot i okolna područja, u skladu s odlukom koju je u nedjelju donijela vlada", rekao je Sharon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je izjavio na sastanku članova njegova kabineta u Sderotu, održanom ondje u znak solidarnosti s njegovim stanovnicima koji su gotovo svakodnevna meta palestinskih raketnih napada iz područja Gaze.

"Još uvijek ne znamo je li se situacija uistinu izmijenila. Nadamo se da jest i nastavit ćemo izbliza pratiti njezin razvoj. Nadam se da će se mirno razdoblje nastaviti, a ukoliko bude suprotno Tsahal (izraelska vojska) i snage sigurnosti učinit će sve što je potrebno kako bi se opasnost s kojom su suočeni stanovnici ovoga grada otklonila", kazao je Sharon.

Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas u četvrtak je donio odredbu o zabrani palestinskih napada na Izrael čiji je krajnji cilj postizanja trajnog mira između dviju strana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara