Sharon o Arafatu i napuštanju židovskih naselja na Zapadnoj obali i pojasu Gaze

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon u ponedjeljak je u intervjuu za državni radio ponovno iznio prijetnje protiv palestinskog čelnika Jasera Arafata, optuživši ga da je "već više desetljeća odgovoran za ubijanje Židova".

"Zna se da je Arafat odgovoran za ubijanje Židova već desetljećima", rekao je Sharon. "Svi oni koji ubijaju Židove i koji potiču na ubojstva izraelskih državljana zaslužuju smrt", dodao je izraelski premijer.

Sharon se u razgovoru osvrnuo i na napuštanje izoliranih židovskih naselja i najavio rušenje sviju takvih naselja u pojasu Gaze i četiriju na Zapadnoj obali.

"Neke se pojedinosti još uvijek razrađuju, ali mislim da je naša namjera napustiti sva naselja u Gazi, kojih ukupno ima 21", rekao je Sharon. U ranijim najavama o povlačenju, govorilo se o 17 naselja u Gazi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje o povlačenju sa Zapadne obale, Sharon je odgovorio: "Razgovaramo o povlačenju iz četiriju naselja u Samari, ne više od toga".

Palestinci, iako načelno pozdravljaju bilo kakvo izraelsko povlačenje s okupiranog teritorija, ističu da, osim ako Izrael na napusti u potpunosti Zapadnu obalu, ostaje malo nade za oživljavanje mirovnog procesa.

(Hina) xbis ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara