Sharon otputovao iz Londona ne postigavši željeno

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon otputovao je u srijedu iz Londona nakon trodnevnog službenog posjeta Velikoj Britaniji, tijekom kojega je bez uspjeha pokušao uvjeriti britanskog premijera Tonya Blaira da bojkotira Jasera Arafata, javlja France presse pozivajući se britanski tisak i diplomatske izvore.

List The Independent je, pozivajući se na izraelske diplomatske izvore napisao, da je Sharon od Blaira na privatnoj večeri u ponedjeljak navečer zatražio izolaciju Arafata te pritisak na Palestinsku samoupravu čija bi svrha bila razbiti palestinske naoružane skupine i uhititi njihove članove.

Neimenovani britanski dužnosnik je kazao kako je Sharon u ponedjeljak i tijekom odvojenog sastanka s britanskim ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom takđer pokrenuo pitanje "odnosa" s predsjednikom Palestinske samouprave.

Sharon bi u srijedu trebao otputovati u jednodnevni posjet Norveškoj, tijekom kojega će razgovarati s norveškim premijerom Kjell-Magne Bondevikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sharonov posjet Norveškoj obilježit će odvojeni prosvjedi studenata te političkih i propalestinski orijentiranih skupina. Nasuprot tomu, jedna će mu skupina protestanata poželjeti dobrodošlicu.

(Hina) mh sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara