Sharon podupro veleposlanika u Švedskoj koji je uništio sliku

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon podupro je u nedjelju izraelskog veleposlanika u Švedskoj, uključenog u skandal oko umjetničkog djela na kojemu je palestinska teroristkinja prikazana kao Snjeguljica.

Veleposlanik Zvi Mazel uništio je u napadu bijesa u dvorištu povijesnog muzeja u Stockholmu umjetničko djelo, na kojemu je prikazana palestinska odvjetnica Hanadi Jaradat. Ona se u listopadu prošle godine raznijela bombom u jednom restoranu u Haifi u Izraelu , pri čemu je poginulo najmanje 19 osoba.

Sharon je izjavio da njegov kabinet stoji iza veleposlanika i da mu je telefonski osobno zahvalio što je "ustao protiv antisemitizma".

Švedski veleposlanik u Izraelu Robert Rydberg rekao je, nakon razgovora u izraelskom Ministarstvu vanjskih poslova, da je po njegovu mišljenju djelo primjer "lošeg ukusa", no da je cijeli slučaj "prenapuhan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Švedsko Ministarstvo vanjskih poslova najavilo je da će početkom tjedna pozvati Mazela i uručiti mu prosvjednu notu zbog "neprihvatljivog ponašanja".

Izraelski MVP je prosvjedovao protiv izložbe i zatražio od Švedske da ju ukloni. Izrael će u suprotnom razmisliti o svojem sudjelovanju na Međunarodnoj konferenciji protiv genocida, priopćio je izraelski MVP.

Kontroverzno djelo švedsko-izraelskog autora Drora Feilera bit će izloženo na konferenciji, koja bi se u Stockholmu trebala održati od 26. do 28. siječnja.

Ravnatelj Povijesnog muzeja Christian Berg rekao je da "ni pod koju cijenu" neće ukloniti izložbu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara