SHARONOV KABINET O POVLAČENJU DOSELJENIKA IZ POJASA GAZE

Izraelski premijer Ariel Sharon u utorak je sazvao sastanak članova sigurnosnog kabineta koji će glasovati o prijedlogu zakona o isplati odštete doseljenicima u pojasu Gaze koji su, u sklopu plana o povlačenju pozvani na evakuaciju, izvijestili su službeni izvori.

Glasovanje kabineta o planu zakona, o kojemu će potom glasovati parlament, bit će prvi konkretan korak plana što ga je predložio izraelski premijer, a krajnji mu je cilj realizirati premještaj stanovnika 21 naselja u pojasu Gaze i evakuaciju oko 8.000 stanovnika koji ondje žive te premještaj stanovnika četiriju manjih židovskih naselja koji se nalaze na sjeveru Zapadne obale.

Prijedlogom zakona predviđena je isplata predujma u visini trećine vrijednosti kuće svakoj doseljeničkoj obitelji koja prihvati dobrovoljan odlazak, izvijestio je u ponedjeljak izraelski vojni radio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji naglašavju da bi doseljenici koji su u spomenutim područjima proveli više od osam godina mogli dobiti odštetu u iznosu između 200.000 i 500.000 dolara. Prema Sharonovu planu konačno zeleno svjetlo za evakuaciju trebalo bi se dobiti krajem veljače 2005.

(Hina) xmh ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara