Šibenik: počeo seminar o rodno osviještenoj politici

Predstojnica vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin otvorila je večeras seminar "Provođenje rodno osviještene politike" koji organiziraju vladin ured i Centar za edukaciju i savjetovanje žena.

Seminar se održava u šibenskom hotelu "Jadran", a u njegovu radu sudjeluje tridesetak predstavnika županijskih povjerenstava i nevladinih udruga s područja četiriju dalmatinskih županija, te Primorsko - goranske i Istarske županije.

Otvarajući seminar, Štimac Radin je naglasila potrebu većeg angažiranja žena u tijelima vlasti, posebno na lokalnoj razini. "Žene imaju pravo tražiti i preuzeti veću količinu moći, ali i odgovornosti u funkcioniranju lokalne zajednice. Bez toga nema demokracije", naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do nedjelje, 5. rujna, sudionici seminara bit će upoznati s osnovnom koncepcijom politike ravnopravnosti spolova, govorit će se o ulozi i ciljevima vladina ureda, o suradnji sa županijskim povjerenstvima i nevladinim udrugama, te o mehanizmima provođenja rodno osviještene politike.

U radu seminara sudjelovat će i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik.

(Hina) xžpod ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara