šibenik: požar kod skradina jutros lokaliziran

Veliki požar koji je izbio još u petak oko 13 sati kod Lozovca u blizini Šibenika i preko Nacionalnog parka Krka se proširio na skradinsko područje lokaliziran je tek jutros u šest sati, doznaje se u Operativnom stožeru vatrogasne zajednice Šibenskokninske županije.

U tom je požaru izgorjelo 600 hektara borove šume, vinograda, maslinika i niskog raslinja, a u njegovu gašenju sudjelovalo je dvjestotinjak vatrogasaca te veliki broj mještana skradinskog područja.

Vatra je bila ugrozila i tamošnja naselja, ali su sve kuće obranjene, tako da nema materijalne štete na objektima.

Vatrogasci jutros dovršavaju gašenje i drugoga velikog požara, onog koji je protekla dva dana gorio na području između Vodica i Tribunja. U njemu je izgorjelo 75 hektara niskog raslinja i poljoprivrednih površina, a na terenu je još 30 gasitelja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima Operativnog stožera, u protekla dva dana na području Šibensko-kninske županije bila su 22 požara, a u njima je izgorjelo više od 1.000 hektara niskog raslinja i makije, ali i borove šume i poljoprivrednih površina. Vatra je zahvatila i nekoliko napuštenih stambenih kuća.

U gašenju tih požara sudjelovalo je 450 gasitelja, pripadnika profesionalnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava, a pomagao im je veliki broj mještana na područjima koja su zahvaćena vatrom, budući da je u petak navečer bila zapovjeđena mobilizacija Civilne zaštite na području Šibenika, Vodica i Drniša.

Požare su gasila i tri zrakoplova kanadera i jedan protupožarni helikopter, a tijekom subote iz kontinentalnog dijela Hrvatske u pomoć je stiglo 17 vatrogasaca s devet cisterni za vodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara