Šibenska policija uhitila provalnike u automobile

NAKON dovršene kriminalističke obrade u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku privedeni su 44-godišnjak iz Sarajeva i 48-godišnjak iz Zaprešića zbog osnovane sumnje da su pojedinačno i zajedno s trećim muškarcem počinili šest teških krađa provaljivanjem i jedno kažnjivo djelo računalne prijevare na štetu više hrvatskih i stranih državljana, priopćila je PU šibensko-kninska.

Treći je osumnjičenik, 41-godišnji bugarski državljanin, u bijegu.

Kažnjiva djela za koje se sumnjiči trojicu muškaraca počinjena su od 29. lipnja do 3. srpnja na području Šparadića, Primoštena, Žaborića i Solarisa provaljivanjem u parkirana osobna vozila iz kojih su osumnjičeni otuđivali novac, kreditne kartice i vrijedne predmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 41-godišnjim bugarskim državljaninom policija je raspisala potragu i protiv njega je podignuta kaznena prijava u odsutnosti.

"Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su trojica muškaraca zajednički u Šparadićima izvršili tešku krađu provaljivanjem u policijsko vozilo koje je PU šibensko-kninska podmetnula kao mamac za provalnike", navodi se u priopćenju.

Pretragom kuće u Šibeniku, kojom su se koristili provalnici, pronađena su i oduzeta tri ručna UKV uređaja kojima su pri izvršavanju kažnjivih djela muškarci komunicirali. Također, pronađen je i dio ukradena novca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara