SIGURNOST U BIH UGROŽAVAJU ILEGALNI GRANIČNI PRIJELAZI

Sigurnost u BiH ugrožavaju brojni ilegalni granični prijelazi kroz koje se nesmetano prolazi, izjavio je u subotu predsjednik koordinacijskog tijela za borbu protiv terorizma BiH Milan Lovrić.

On je to rekao na okruglom stolu u Mostaru na kojem su novinari iz BiH raspravljali o terorizmu u BiH i ulozi medija u tom problemu. Lovrić je istaknuo kako je važna uloga medija na upozoravanju javnosti o opasnosti terorizma u BiH.

Lovrić je naglasio kako u BiH veliki broj ljudi posjeduje po nekoliko osobnih dokumenata koji nisu vjerodostojni.

Po Lovrićevim riječima nužna je također temeljita provjera rada humanitarnih organizacija u BiH koje bi mogle predstavljati opasnost.

Dodao je kako je nužna i detaljna provjera naturaliziranih državljana BiH, jer se, kako je rekao, ´do sada nije ušlo u dubinu tog problema´.

Dužnosnik odjela kriminalističke policije u MUP-u Federacije BiH Ante Šimić je upozorio kako ´terorizam predstavlja najopasniju prijetnju za političku i ekonomsku sigurnost BiH´.

´U borbi protiv terorizma treba koristiti sva zakonom dopuštena sredstva´, rekao je Šimić dodavši kako je nužno da se u borbi protiv terorizma surađuje sa susjednim zemljama.

Novinari su u svojim istupima naglašavali kako u bavljenju problemom terorizma u BiH mediji ne smiju zapadati u nacionalizam. Također su kritizirali i rad institucija BiH zamjerivši im da, kako je rečeno, nisu postigli zapažene rezultate u borbi protiv terorizma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara