Simonić na 46. zasjedanju CND

HRVATSKA je zainteresirana za sudjelovanje u promišljanju međunarodne borbe protiv krijumčarenja narkotika, izjavio je potpredsjednik Vlade RH Ante Simonić u Beču, gdje se održava 46. zasjedanje UNove Komisije za opojne droge (CND).

U radu CND sudjeluju izaslanstva iz 120 država, a hrvatsko izaslanstvo vodi potpredsjednik Vlade RH Ante Simonić koji je u srijedu govorio na Plenarnoj sjednici o temi pod naslovom "Jačanje međunarodne suradnje i suprotstavljanje svjetskom problemu droga temeljem principa podijeljene odgovornosti".

"Problemi ovisnosti krijumčarenja i zlouporabe droga je jedan od vrlo ozbiljnih izazova međunarodne zajednice i jedan od najvećih svjetskih problema. Ako nas povijest uči kako će svijet izgledati sutra onda će to i ubuduće biti veliki problem čovječanstva", istaknuo je u svom izlaganju Simonić.

Za njegovo suzbijanje potrebni su povećani međunarodni napori što uključuje suradnju na mnogim područjima, od zdravstva, sudstva, policije, gospodarstva, pa do graničnih službi, naglasio je Simonić.

"Hrvatska izdvaja oko 100 milijuna kuna godišnje za borbu protiv droga. Vrlo nam je stalo sudjelovati u međunarodnom promišljanju politike borbe protiv zlouporabe droga što je povezano i s međunarodnim kriminalom", kazao je Simonić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik hrvatske vlade dodao je da kroz Hrvatsku prolazi "balkanska ruta" kojom se krijumčari oko 80 posto ukupne količine heroina koji ulazi u Europu i zaključio da je stoga interes međunarodne zajednice za još većom suradnjom s Hrvatskom kako bi ona bila učinkovitija u sprječavanju prekograničnog krijumčarenja i zlouporabe droge.

(Hina) spd sbZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara