Simonić razgovarao s iranskim zamjenikom ministra znanosti

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ante Simonić razgovarao je u ponedjeljak u Zagrebu sa zamjenikom iranskog ministra znanosti i tehnologije Ahmadom Khodadadijem o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Irana u području znanosti, tehnologije i visoke naobrazbe, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Stavljajući u središte interesa znanje, Simonić je upoznao Khodadadija sa sadašnjim stanjem u Hrvatskoj u području znanosti i tehnologije.

S obzirom na sustav visoke naobrazbe, dio smo Bolonjskog procesa, rekao je Simonić, te pojasnio kako do 2010. godine Hrvatska želi biti dio harmoniziranog obrazovnog sustava Europe.

Jedan je od strateških ciljeva povećati broj studenata, a temeljni je cilj vrsnost po međunarodnim kriterijima, što znači razmjenu studenata, nastavnika, znanstvenika, ideja i projekata, te prepoznavanje i priznavanje naših diploma u svijetu, rekao je Simonić, priopćeno je.

Khodadadi je naglasio kako je cilj posjeta unaprjeđenje bilateralne suradnje između Hrvatske i Irana u području znanosti, tehnologije i visoke naobrazbe, a posebice u području filologije, u kojem su obje strane spremne podržati otvaranje lektorata perzijskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te lektorata hrvatskog jezika na iranskom Sveučilištu Shiraz, priopćio je Vladin ured.

Sastanku su nazočili i ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego, te njegov zamjenik Zdenko Franić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara