Šimonović primio izaslanstvo Europskog parlamenta

ZAMJENIK ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović primio je u ponedjeljak izaslanstvo za odnose sa zemljama jugoistočne Europe Europskog parlamenta koje predvodi Doris Pack, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Izaslanstvo se nalazi u Zagrebu povodom 11. susreta s Pododborom za suradnju s Europskim parlamentom Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora.

Pack i članovi izaslanstva iskazali su punu podršku hrvatskim naporima za približavanje Europskoj uniji nakon službenog podnošenja kandidature grčkom predsjedništvu EU, iskazavši nadu da će Hrvatska svojim pozitivnim primjerom pomoći i zemljama svoga susjedstva, kaže se u priopćenju.

Naročito zanimanje iskazali su za hrvatsko ispunjavanje političkih uvjeta, posebno suradnje s Međunarodnim sudom u Haagu i suradnje sa zemljama regije.

Šimonović je upoznao izaslanstvo Europskog parlamenta sa stavom Hrvatske prema izbijanju iračkog rata u kojem se izražava žaljenje što razoružanje Iraka nije postignuto mirnim putem i političkim sredstvima. Ujedno je izrazio spremnost Hrvatske na puni doprinos poslijeratnoj obnovi Iraka usmjeren na razvoj demokracije i pravne države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara