Šimonović smijenio sutkinju koja je pogodovala obitelji u čak 14 slučajeva

Šimonović smijenio sutkinju koja je pogodovala obitelji u čak 14 slučajeva

Tekst: I.Kri.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

MINISTAR pravosuđa Ivan Šimonović danas je razriješio dužnosti predsjednicu Trgovačkog suda u Osijeku Vlastu Velicki koja je javnosti postala poznata po tome što je rješavala čak 14 predmeta vezanih uz tvrtke u vlasništvu njezinog supruga, sina i zeta.

> Sutkinja "sredila" 14 predmeta članova svoje obitelji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo pravosuđa je svoj nadzor provelo 15. i 16. listopada te su u njemu utvrdili kako je Velicki "određene poslove sudske uprave obavljala protivno zakonu i pravilima, a što je štetilo redovitom i pravilnom obavljanju poslova i funkcioniranju suda". Ministar Šimunović tvrdi kako je predsjednica suda propustila osigurati da se predmeti uzimaju u red prema redoslijedu kojim su zaprimljeni, što bi značilo da su njezini "obiteljski" slučajevi brže dolazili na presuđivanje, piše Jutarnji list.

Ministarstvo pravosuđa dodaje i kako je Velicki sudila u nekim slučajevima u kojima je imala ispunjene uvjete za izuzeće, što znači kako nije trebala suditi članovima obitelji. Na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika Trgovačkog suda u Osijeku postavljen je sudac Tihomir Tkalčević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara