Sin Ćire Blaževića prevario Makarsku za 70.000 eura?

Sin Ćire Blaževića prevario Makarsku za 70.000 eura?

Tekst: J.C.
Foto: NC Maksimir

TVRTKA Nogometni centar Maksimir u vlasništvu sina Miroslava Ćire Blaževića, koji nosi isto ime poput svog oca, pobijedila je kao najpovoljniji ponuđač na javnom natječaju koji je Makarska raspisala za materijal koji je trebao biti postavljen na pomoćnom terenu Gradskog sportskog centra s umjetnom travom. Blaževićeva tvrtka poslala je ponudu od 1,8 milijuna kuna, ostalih pet ponuda koje su stigle na natječaj vrtjele su se oko 2,3 do 2,4 milijuna kuna.

Poznavateljima prilika i tržišnih cijena već je tada bilo jasno da s ponudom nešto nije u redu. Naime, Grad Makarska kao naručitelj strogo je precizirao da na teren ne smije biti postavljen obični crni granulat, već posebni ekološki zeleni granulat koji košta oko jedan euro po kilogramu. Makarskoj je bilo potrebno 19 kilograma granulata po kvadratnom metru terena, što ukupno iznosi 133 tone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva količina granulata koštala bi nešto više od 130.000 eura, odnosno oko milijun kuna, a praktički je nemoguće da bi svi potrebni radovi mogli koštati samo 800.000 kuna. Zbog toga je, tvrdi Makarska kronika, Blaževićev sin pokušao prevariti Grad tako što im je poslao obični crni granulat i "uštedio" 70.000 eura. Tu informaciju je za makarski tjednik potvrdio predsjednik Gradskog vijeća Damir Mendeš.

Ako je Blažević doista djelovao samostalno, onda je izgledno da se radi o prijevari kojom je Grad Makarska oštećen. No, nitko nije o tome želio otvoreno razgovarati. Gradonačelnik Marko Ožić Bebek za komentare je nedostupan, a ravnatelj Gradskog sportskog centra Lovor Vodanović stao je u Blaževićevu obranu tvrdnjom kako postavljanje granulata još nije počelo zato što treba pričekati nekoliko sunčanih dana kako bi teren bio suh.

Sporni granulat u međuvremenu je i dalje neraspakiran i leži kraj bivše uljare Olma, a Makarska kronika piše kako je od NC Maksimira već zatraženo da se isporučeni crni granulat zamijeni za zeleni ekološki granulat koji se tražio u javnom natječaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara