Sin tajkuna Željka Žužića u lancima doveden na sud

JUTROS u 9 sati započelo je suđenje sinu tajkuna Željka Žužića, Hrvoju, zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, a u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja Ružica Pavić i teško ozlijeđen 22-godišnji Hrvoje Matijašić.

> Glavašev odvjetnik brani Žužića: Teže ga je braniti nego Glavaša

Suđenje koje će voditi Ema Kaleb će se odvijati na Općinskom sudu u Karlovcu jer je Žužićeva majka sutkinja na sudu u Velikoj Gorici. Hrvoje Žužić nalazi se u pritvoru još od podizanja optužnice. Žužić je na suđenje doveden u lancima na nogama i rukama.

Kako javlja Cropress, Žužićev dolazak na sud u lancima izazvao je zaprepaštenje mnogih. Jedinstven je slučaj to u Hrvatskoj, da je netko zbog izazivanja prometne nesreće doveden u lancima, kazao je odvjetnik Ante Madunić. Madunić je zajedno s drugim odvjetnikom angažiranim od strane Žužićevih, Mariom Juttom, zatražio puštanje okrivljenika na slobodu. Sud je, međutim, odlučio da Žužić do daljnjega ostane u pritvoru.

"Radije bih da sam ja umro"

Prijatelji pokojne Ružice Pavić i njezina obitelj pred sudom su, noseći njezine fotografije i svijeće, održali tihi prosvjed.

"Radije bih da sam ja umro", kazao je Žužić na početku suđenja, nakon što se izjasnio da je kriv. Njegova je obrana iznijela kako je za nesreću kriv skuter kojega je Žužić navodno pokušao izbjeći dok je pretjecao Corsu. Taj se skuter, prema njihovim riječima, sa sporedne ceste uključio u promet Žužićevom automobilu s desne strane. Nije ga, kako kaže, mogao izbijeći pri vožnji od 70 kilometara na sat, pa je prešao u lijevi trak, ubrzavši, i onda udario u Corsu.  Priznao je da je prije sjedanja za volan popio nekoliko tekila, te da se alkoholu tog kobnog dana okrenuo "jer je bio depresivan zbog prekida s djevojkom".

Žužić prije Ružičine pogibije bio evidentiran za čak 19 prometnih prekršaja

Podsjetimo, optužnica 23-godišnjeg Žužića, sina vlasnika "Soliduma", tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je propisana zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora. Optužen je da se 1. kolovoza u Velikoj Gorici, s 2.15 promila alkohola u krvi i brzinom od 111 kilometara na sat, "BMW-om 745" zabio u stražnji dio automobila u kojem je poginula putnica Ružica Pavić, dok je 22-godišnjem vozaču Hrvoju Matijašiću teško ozlijeđena kralježnica, zbog čega su mu djelomično oduzeti udovi.

Hrvoje Žužić je do nesreće za koju mu se trenutno sudi bio evidentiran za počinjenje čak 19 različitih prometnih prekršaja u prometu - jednom je uhvaćen u vožnji usprkos zabrani upravljanja vozilom, dva je puta ulovljen u vožnji bez položenog vozačkog ispita, šest je puta kažnjen zbog nepoštivanja brzine, pet puta zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, tri puta je zatečen bez dokumenata, jednom je evidentiran zbog nevezanja sigurnosnog pojasa, a jednom zbog nenošenja kacige na motociklu.

Obitelj traži pravdu i nada se poštenom suđenju

Ružici Pavić bilo je samo šest mjeseci kada je njezin otac poginuo. Njezina majka Mirjana Pavić nada se poštenom suđenju iako, kako je kazala u jednom od ranijih razgovora za Index, nema previše nade u to.

"Imam iskustva od prije 18 godina i ne vjerujem u ovaj pravosudni sustav! Ti suci, kako je to prekrasno zanimanje kada bi se sve odvijalo po zakonu! Čemu onih 19 prijava protiv njega, koje su ljudi odradili, izgubili svoje vrijeme i sve, a ništa se nije poduzelo, nije se procesuiralo, i otišlo je u zastaru?", kazala je u razgovoru za Index Mirjana Pavić, podsjećajući na slučaj svog ubijenog supruga.

"Ako mi budemo samo čekali, gledali i šutjeli, možemo svaki dan pokapati svoju djecu, svoje bližnje i moliti Boga da dođemo kod nekakvog karakternog suca da sudi", kazala je Mirjana Pavić nakon što joj je poginula kći.

R.I.
Foto: Cropress.com/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara