Sin tajkuna Žužića u sudnicu doveden kroz garažu, pritvor mu produljen

NA OPĆINSKOM sudu u Karlovcu danas se nije pojavio Hrvoje Ivanković, suvozač Hrvoja Žužića u noći kada je poginula 19-godišnja Ružica Pavić, piše Cropress.

Za sljedeću raspravu zakazanu za 10. prosinca sutkinja Elma Kaleb Mamić naredila je zagrebačkoj policiji da ga privede. Do rasprave u Varaždinskim Toplicama treba biti ispitan Hrvoje Matijašić, dečko poginule Ružice, kojem je u nesreći teško ozlijeđena kralježnica.

Općinsko državno odvjetništvo je zatražilo, a sutkinja unatoč protivljenju Žužićeva odvjetnika Ante Madunića prihvatila, da se zatraži mišljenje vještaka vještaka toksikologa Zdravka Kovačića koji bi trebao odgovoriti je li Hrvoje Žužić sa 2.15 promila alkohola u krvi mogao voziti i postupati onako kako se navodi u njegovoj obrani i iskazu u vrijeme istrage.

Pravosudna policija na ovu je raspravu Hrvoja Žužića u zgradu suda uvela kroz garažu pa tako nitko nije vidio je li, kao i prošli puta, na nogama imao lance.

Danas je ispitan sudski vještak prometne struke, dipl. Ing. Ivan Bedeniković, a nakon rasprave sutkinja je donijela rješenje da se Hrvoju Žužiću produlji pritvor. Žužićeva obrana burno je reagirala na tu odluku, jer je očekivala da će, obzirom da istječe dvomjesečni pritvor, po zakonskoj obvezi o opravdanosti razloga biti raspravljano.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara