Sindikat Aluminijskog kombinata Mostar prijeti prosvjedima

NEZAVISNI sindikat zaposlenika Aluminijskog kombinata Mostar zaprijetio je u četvrtak organiziranjem uličnih prosvjeda ako se ostvare najave Elektroprivrede o obustavi isporuke električne struje tom poduzeću.

Uprava Elektroprivrede BiH najavila je da će raskinuti ugovor s njemačko-američkom tvrtkom Deimler Crysler, posredstvom koje se isporučuje električna energija mostarskom Aluminijskom kombinatu, ako se ne prihvati poskupljenje struje za 20 posto.

Međutim, Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminijskog kombinata u svojem priopćenju tvrdi kako Uprava Elektroprivrede BiH traži poskupljenje struje za 29 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Moguća obustava isporuke električne energije mostarskom Aluminijskom kombinatu, upozorava sindikat zaposlenika, mogla bi značiti gašenje proizvodnje u tom poduzeću.

U prevladavanje najnovijeg spora između Aluminijskog kombinata Mostar i Elektroprivrede BiH umiješala se i njemačko-američka tvrtka Deimler Crysler zatraživši pomoć od Predsjedništva BiH. U pisanoj zamolbi Deimler Crysler traži od Predsjedništva BiH donošenje odluke o nastavku isporuke električne energije kako se ne bi doveo u pitanje daljnji rad najvećeg bosanskohercegovačkog izvoznika Aluminijskog kombinata Mostar.

To mostarsko poduzeće je u prošloj godini ostvarilo jednu četvrtinu cjelokupnog izvoza BiH.

Deimler Crysler je izvijestio Predsjedništvo BiH kako su zahtjevi Elektroprivrede BiH u pregovorima o cijeni električne struje bili maksimalistički, te kako nije pokazana želja za postizanje dogovora. Deimler Crysler je također upozorio kako se ponašanjem Elektroprivrede BiH ne dovodi u pitanje samo poslovanje mostarskog Aluminijskog kombinata, već i cjelokupni ekonomski odnosi Njemačke i BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara