Sindikat: Dionice sladorane ne smiju doći u ruke tajkuna

GLAVNI sindikalni povjerenik u županjskoj Sladorani Josip Marjanović rekao je danas na konferenciji za novinare kako "radnici neće dopustiti da u skoroj privatizaciji dionice te tvrtke dođu u vlasništvo tajkuna".

Prema njegovim riječima, 16. rujna na burzi će se naći 93 posto dionica Sladorane u vlasništvu države, uz minimalnu cijenu u iznosu 248 milijuna kuna. "Onaj tko se odlučiti kupiti Sladoranine dionice morat će ih platiti u gotovini u roku od sedam dana. Procjenjujemo kako u Hrvatskoj ne postoji osoba ili tvrtka koja bi mogla u takvom roku osigurati toliki novac te još naknadno uložiti u razvoj tvrtke", procijenio je Marjanović.

Pritom je dodao kako su sindikat, radničko vijeće i poslovodstvo Sladorane složni u mišljenju kako je "tzv. radničko dioničarstvo jedini pravilan način privatizacije Sladorane koja će ove godine preraditi 48.000 vagona šećerne repe i proizvesti oko 60.000 vagona šećera".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo saznanja kako će neki tajkuni pokušati doći do dionica Sladorane kako bi naknado isisali iz nje kapital, a radnike poslali na ulicu", rekao je predsjednik Radničkog savjeta Sladorane Slavko Gorupić poručivši "takvima kako će radnici, njih 366, znati obraniti Sladoranu od pokušaja bilo kakve pljačke".

(Hina) xžd ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara