Sindikat grafičara popustio: Tiskara će ipak tiskati Vjesnik

Tekst: L.J. / Z.J.
Foto: Ilustracija

NAKON što je sindikat grafičara Vjesnika počeo danas u 6 sati jednodnevni selektivni štrajk u Tiskari Vjesnik, poslijepodne je objavljena vijest da će se Vjesnik ipak tiskati u svojoj tiskari. Naime, isprva je javljeno da će Tiskara raditi normalno za sve nakladnike osim za dnevni list Vjesnik koji bi se mogao tiskati u nekoj drugoj tiskari. Tiskanje Vijesnika je najavio predsjednik Sindikata grafičara Stjepan Kolarić koji je naglasio kako se sindikat nada da će tijekom ovog tjedna Ministarstvo gospodarstva zajedno s Hrvatskim fondom za privatizaciju iznaći način za financijsku konsolidaciju Tiskare, o čemu ovisi i budućnost dnevnog lista Vjesnik.

Predsjednik Sindikata grafičara Hrvatske Stjepan Kolarić kazao je danas kako se od štrajka ne odustaje osim ako tijekom dana ne budu vidljive naznake rješenja i ispunjenja njihovih zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znajući da se priprema štrajk u Tiskari Vjesnik, u Vjesniku su dogovorili tiskanje lista u nekoj drugoj zagrebačkoj tiskari, potvrdila je to predsjednica Radničkog vijeća Marijana Matković. "Direktor tvrtke kćeri, Narodne novine press, koja izdaje Vjesnik, potvrdio je Radničkom vijeću da je sve spremno za eventualno tiskanje u drugoj tiskari", kazala je.

Sindikat grafičara je još početkom lipnja za današnji dan najavio štrajk u Tiskari Vjesnik i Narodnim novinama. Od Vlade traže financijsku konsolidaciju Tiskare, odvajanje Vjesnika od Narodnih novina te donošenje transparentne odluke o daljnjem financiranju i sudbini lista Vjesnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara