Sindikat policije osudio napad na bjelovarske policajce

SINDIKAT policije Hrvatske (SPH) danas je osudio "brutalni napad" na dva bjelovarska policajca koje su u petak, 23. srpnja u središtu Bjelovara pretukla petorica ročnih vojnika.

U današnjem priopćenju Sindikat upozorava da je glavni uzrok ovakvih događaja i stradavanja "neprimjerena ili nikakva zakonska zaštićenost policijskih službenika, kao i primjetna blagost pri izricanju kazni počiniteljima napada na policajce".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga upozoravamo Vladu RH da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme kako bi se zaustavio trend napada na policijske službenike i to najprije uvažavanjem naših zahtjeva da se u izmjenama i dopunama Kaznenog zakona uvrste prijedlozi za strožim kažnjavanjem", stoji u priopćenju SPH-a. Dodaju da sadašnje kazne nisu dovoljno visoke da bi odvratile počinitelje od napada na policajce.

Dvojica bjelovarskih policajaca napadnuti su u petak oko 1,30 sati u središtu Bjelovara. Napadači za koje se kasnije utvrdilo da su ročnici stari od 19 do 20 godina policajce su izudarali rukama i nogama po glavi, zbog čega je jedan policajac dobio potres mozga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara