Sindikat Preporod traži od Račana da ne prihvati prijedlog reforme školstva

HRVATSKI školski sindikat Preporod uputio je danas apel premijeru Ivici Račanu da ne prihvati prijedlog reforme školstva, koji je izradilo Ministarstvo prosvjete i školstva, pa i pod cijenu ostanka HSS-a u budućoj koaliciji.

Iz Ministarstva prosvjete, koje vodi HSS-ovac Vladimir Strugar, dolaze najave da će Vlada uskoro prihvatiti njihov prijedlog reforme školstva, kaže se u priopćenju Preporoda.

Sindikat podsjeća da se stručna javnost nepodijeljeno negativno očitovala o tom dokumentu, a isto su učinili zastupnici Hrvatskog sabora, kao i matični Odbor za obrazovanje, ocjenjujući ga lošim sa zaključkom da se moraju učiniti temeljite promjene.

Iako nužne promjene nisu napravljene, HSS zbog predizborne kampanje želi po svaku cijenu progurati predloženi model reforme školstva i time barem donekle ublažiti činjenicu da u Strugarovu mandatu na području odgoja i obrazovanja nije ništa konkretno napravljeno, ocjenjuje Preporod.

Sindikat upozorava Račana da bi prihvaćanje prijedloga Strugarove reforme školstva "bio zločin prema odgoju i obrazovanju koji bi dugoročno imao puno štetnije posljedice od toliko osporavane Šuvarove reforme".

Stoga apelira na njega da ne pristane na "takvu ucjenu koalicijskog partnera", pa makar i po cijenu ostanka HSS-a u budućoj koaliciji, jer značaj odgoja i obrazovanja mora biti iznad svakog stranačkog interesa i koalicijskog ustupka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara