Sindikat Preporod zbog vrućina predlaže prijevremeni završetak škole

HRVATSKI školski sindikat Preporod danas je predložio da se zbog visokih temperatura i nepodnošljivih uvjeta u školama nastava prekine odmah ili najkasnije do 13. lipnja.

Visoke temperature nepovoljno djeluju na normalno odvijanje nastave jer učenici i nastavnici zbog sparine padaju u nesvijest, navodi Sindikat "Preporod" u priopćenju i poziva Ministarstvo prosvjete i športa na prijevremeni završetak nastavne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz "Preporoda" napominju da su ih na to ponukali brojni pozivi nastavnika i roditelja učenika koji se žale da je u sparini koja vlada ovih dana nepodnošljivo raditi, tim više što ni jedna škola nama klima uređaj, a mnogi razredni odjeli imaju i više od 30 učenika.

"Očekujemo da Ministarstvo prosvjete bude fleksibilno i prijevremenim završetkom nastavne godine zaštiti zdravlje učenika i nastavnika i preventivno izbjegne moguće tragedije i ekcese", ističe Sindikat i napominje da, iznimno, treba dati priliku učenicima koji žele odgovarati i pokušati ispraviti ocjenu.

"Preporod" navodi i slične primjere u Njemačkoj i u Švicarskoj gdje se nastava prekida kad tri dana zaredom dnevne temperature prelaze 30 stupnjeva iako su ondje uvjeti u školama bolji nego unas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara