Sindikat profesionalnih vozača zadovoljan presudom Trgovačkog suda

Sindikat profesionalnih vozača, automehaničara i drugih stručnih radnika u javnom cestovnom prijevozu putnika pozdravio je danas odluku zagrebačkog Trgovačkog suda kojom je odbijen zahtjev 149 predlagatelja ´Croatia Busa´ za uvođenjem privremene mjere u to poduzeće.

Predlagatelji su zatražili od Trgovačkog suda da postavi privremenu upravu u tom poduzeću, da s mjesta člana Uprave smijeni Trpimira Sulića, te da se Leonu, Trpimiru i Velimiru Suliću zabrani raspolaganje i otuđivanje dionica ´Croatia Busa´ dok se ne riješi sudski spor radi utvrđivanja prava vlasništva nad dionicama toga poduzeća.

Trgovački je sud, međutim, utvrdio da podnositelji zahtjeva nisu učinili vjerojatnim postojanje tražbine, što je osnovni uvjet za određivanje privremene mjere, te je stoga njihov zahtjev odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po tvrdnjama Trpimira Sulića uvođenje privremene mjere zatražila je nekolicina radnika, dok većinu čine bivši mali dioničari poduzeća.

Sindikat profesionalnih vozača smatra da je Trpimir Sulić, otkako je bio postavljen za zamjenika člana Uprave, pozitivno vodio ´Croatia bus´, deblokirao žiroračun i uredno financijski poslovao, kao i da struktura vlasništva nije nikada bila upitna.

Primarni je interes da 350 ljudi u ´Croatia busu´ radi i zato je sindikat zadovoljan presudom, ističe se, uz ostalo, u priopćenju sindikata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara