Sindikat radnika u predškolskom odgoju dogovorio osnovicu za plaće s predstavnicima Zagreba

SINDIKAT radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju prihvatio je jučer ponudu Grada Zagreba za povećanjem osnovice na 2.571 kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Sindikat je u pregovorima o dodatku kolektivnom ugovoru tražio osnovicu od 2.789 kuna, koliko iznosi osnovica u osnovnom školstvu, no predstavnici Grada su to odbili tvrdeći da za to nema novaca, rekla je predsjednica sindikata Božena Strugar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodala je da sindikat ima pravo na zatraženi iznos osnovice jer su Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju plaće zaposlenih u predškolskom odgoju vezane s plaćama u osnovnom školstvu. No, sindikat je bio ucijenjen pa je morao prihvatiti ponuđeno, kazala je Strugar.

Plaće će se po 6,17 posto višoj osnovici isplaćivati retroaktivno od 1. siječnja, a prvo povećanje stiže s plaćom za ožujak.

Dodatkom kolektivnom ugovoru koji će sindikat potpisati s Gradom ovih dana, produžena su ostala prava iz kolektivnog ugovora poput regresa, božićnice, uskrsnice, dara za djecu i jubilarne nagrade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara