Sindikat učitelja osudio još jedan slučaj nasilja učenika nad nastavnikom

SINDIKAT hrvatskih učitelja reagirao je u današnjem priopćenju na napad učenika zagrebačke Osnovne škole Marije Jurić Zagorke na nastavnika tjelesnog odgoja, prosvjedujući protiv sve češćih slučajeva nasilja nad učiteljima.

Sindikat je izrazio nezadovoljstvo onim što je dosad učinjeno na suzbijanju nasilja nad nastavnicima te pozvao nadležne ustanove, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, socijalne službe, učiteljska vijeća i ravnatelje da poduzmu sve za onemogućavanje nasilja u školama.

Sindikalci su izrazili spremnost da sudjeluju u svim aktivnostima s ciljem smanjivanja i onemogućavanja nasilja u školama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se navodi da je posljednji slučaj nasilja još jedan u nizu fizičkih napada na učitelje i članove sindikata.

Sindikat podsjeća da je lani samo u Zagrebu zabilježeno 11 napada na nastavnike, a javnosti je poznato i nekoliko brutalnih napada na zaposlene u školama nakon čega im je povratak na radno mjesto, iz zdravstvenih i socijalnih razloga, bio nemoguć. Učenik osmog razreda OŠ Marije Jurić Zagorke je u petak, 17. velječe, verbalno i fizički napao nastavnika tjelesnog odgoja Gorana Jukića kojemu je u bolnici ustanovljena ozljeda lica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara