Sindikat vojnih službenika protiv načina predaje vojnih objekata

SINDIKAT vojnih službenika i namještenika oštro se danas usprotivio načinu predaje vojnih objekata jedinicama lokalne uprave jer smatra da je to "stihijska predaja objekata MORH-a lokalnim moćnicima, bez brige o zaposlenima".

Kao primjeri navedene su predaje objekata u Visu, Splitu, Varaždinu, Čakovcu i, najsvježije, vojarnu Trsat u Rijeci.

Vojarna se mora isprazniti do 1. prosinca, zaposleni se izmještaju u Gospić, Otočac i Perušić, sa smještajem u vojarni i organiziranim prijevozom, a pritom se ne vodi računa o njihovim obiteljima i obavezama u zajednici u kojoj žive.

Predsjednik sindikata Radomir Delić zatražio je na konferenciji za novinare da netko iz MORH-a kaže koliko ta izmještanja stoje i tko to plaća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojni objekti se predaju lokalnoj upravi u svrhu izgradnje objekata kao što su kampusi, bolnice i sl., a završe u komercijalne svrhe, odnosno prodaju se, čime se puni proračun lokalne uprave, gradova i općina.

Poslije predaje nitko više ne prati što se dešava s tim objektima, ističe Delić.

Sindikat je predlagao Vladi i MORH-u potpisivanje sporazuma kojim bi se regulirao proces predaje objekata, u smislu zbrinjavanja i preuzimanja dijela zaposlenih, no nikada nije dobio odgovor.

Sindikalci također drže da se objekti ne bi trebali predavati bez naknade, jer bi se ta sredstva mogla usmjeriti na stambeno zbrinjavanje zaposlenih u MORH-u i ostalih državnih službenika i namještenika. Radi se o milijunima kvadrata s uređenom infrastrukturom, što ima svoju cijenu, napomenuo je Delić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara