Sindikati crne metalurgije podržali sjedinjavanje sisačke i splitske željezare

PREDSTAVNICI sindikalnih središnjica zaposlenih u sektoru crne metalurgije podržali su danas projekt sjedinjavanja Željezare Sisak i Željezare Split nakon što su im potpredsjednik Vlade Damir Polančec i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić predstavili moguća rješenja i pozitivne učinke tog projekta.

U priopćenju iz vladina Ureda za odnose s javnošću navodi se da je prije toga, u srijedu 30. ožujka, u Vladi priređena prezentacija projekta restrukturiranja crne metalurgije u Hrvatskoj. Predstavili su ga članovi tima zaduženi za njegovu izradu: Damir Begović, predsjednik Uprave Valjaonice cijevi Sisak d.o.o., Neno Domljanović, predsjednik Uprave Željezare Split, prof. Mustafa Nušinović s Ekonomskog instituta Zagreb, prof. Ante Markotić s Metalurškog fakulteta Sisak, Pero Šunjić iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Marijan Balenović iz Valjaonice cijevi Sisak d.o.o i Vito Živković iz Željezare Split.

Nakon prezentacije odlučeno je da se pruži sva potrebna potpora sjedinjavanju Željezare Sisak i Željezare Split te je zaduženo Ministarstvo financija da provjeri sve financijske pokazatelje prikazane u projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O daljnjim odlukama s tim u vezi bit će idućega tjedna održani brojni sastanci, koje će koordinirati Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva s Ministarstvom financija i Hrvatskim fondom za privatizaciju te stručnim timom koji je izradio prezentaciju o crnoj metalurgiji.

Paralelno će se razmotriti i mogućnosti privatizacije budućeg ujedinjenog gospodarskog subjekta, stoji u priopćenju iz Vlade RH.

(Hina) pp,xbdj ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara