sindikati: jagić ne može potpisati dodatak ku u ime državnih službenika

Sindikati državnih službi opovrgnuli su danas tvrdnju, objavljenu u medijima, da je predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić jučer u ime državnih službenika potpisao dodatak Kolektivnom ugovoru (KU) za državne službenike i namještenike.

Na traženje Vlade dodatak KU trebao je biti potpisan 19. prosinca, no do toga dana pregovarački odbor sindikata državnih službi, koji čine Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, Sindikat policije, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat vojnih službenika i namještenika, nije s Vladom usuglasio tekst dodatka, ističu sindikati u priopćenju.

Stoga je pregovarački odbor zatražio od potpredsjednika Vlade Gorana Granića i predstojnika Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomira Begovića da dodatak nakon usuglašavanja bude potpisan poslije Nove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Jagić je kao član pregovaračkog odbora sindikata državnih službi, iako je prethodno bio suglasan s odgodom potpisivanja, ipak potpisao dodatak ´iz samo njemu znanog razloga´.

Jagić nije ovlašten potpisati dodatak KU u ime sindikata državnih službi, a njegov potpis nema pravni značaj, dok ga ne potpišu sindikati koji predstavljaju većinu državnih službenika i namještenika, upozorava se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara