sindikati javnih službi: vlada pokušava izbjeći pregovore o plaćama

Sindikati javnih službi optužili su danas Vladu da pokušava izbjeći pregovore o plaćama za ovu godinu nakon što je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor odgodila početak pregovora za idući utorak.

Čelnici sedam sindikata javnih službi pozvali su danas predstavnike Vlade u Učiteljski dom kako bi počeli pregovore o plaćama i materijalnim pravima za 2004. godinu, no Kosor im je poslala ispriku što ne može doći jer je u Hrvatskom saboru rasprava o državnom proračunu, te predložila odgodu sastanka za utorak, 2. ožujka.

Po kolektivnom ugovoru koji je sklopljen s bivšom Vladom, trebalo bi započeti pregovore o porastu osnovice za plaće od 1. srpnja, osnovati povjerenstvo za praćenje kretanja plaća u javnim službama i gospodarstvu, uz usklađivanje plaća dva puta godišnje, te pregovarati o božićnici i daru za djecu za ovu godinu, podsjećaju sindikalci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada očito ne namjerava ozbiljno pregovarati sa sindikatima, jer je odgodila sastanak za utorak, a usvajanje državnog proračuna se očekuje u četvrtak ili petak, ustvrdio je predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Dalimir Kuba.

Umjesto Jadranke Kosor na sastanak su došli pomoćnica ministra zdravstva Dubravka Jadro i državni tajnik za znanost Slobodan Uzelac koji su opovrgnuli sindikalne optužbe tvrdeći da je Vlada spremna na nastavak socijalnog dijaloga.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara